Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Stora Lulevattnet 

Följ med på öringtrolling i Stora Lulevattnet med Ingemar Olsson, en oerhört rutinerad trollingfiskare, efter vild och storvuxen öring, omgiven av fantastisk natur. Öringar mellan 4-7 kg är inte ovanliga och snittvikten ligger över hela 2 kg. Svenska sportfiskerekordet på insjööring 17 kg är taget i dessa områden. Vi fiskar framförallt i Stora Lulevattnet som är en del av Luleälven. I denna riktigt stora fjällsjö är trollingfiske tillåtet. Även andra sjöar kan vara aktuella.

Som sagt hyser vattnen både mycket och stor öring. Andra fiskar som finns i sjöarna är harr, sik och gädda. Hur mycket fisk kommer vi att fånga? Det sämsta tänkbara är 0 fisk, med det bästa resultatet hittills är 32 öringar över 45 cm på en 8 timmars heldag. Ingemar är mycket säker på sin sak och utlovar fångstgaranti. Om ingen fisk fångas under dagen återbetalas 50% av guidekostnaden.

C&R sker i största möjliga mån, det är viktigt att vårda fisket. Men givetvis kan ni ta upp någon matfisk. Det är tillåtet att fånga och behålla 5 st öringar över 35 cm enligt statliga regler, men i Ingemars båt återutsätts all fisk under 45 cm och krokas helst av i vattnet. All fisk över 75 cm släpps tillbaka för att behålla den storvuxna öringstam vi har. Fiskereglerna skiljer sig en del mellan de olika sjöarna.

All fiskeutrustning ingår i priset.

Båten vi fiskar ifrån är en Jeanneau Merry Fisher 605 som drivs av en Yamaha 130hk. Båten är fullt trollingutrustad med djupriggar, planerboard, autopilot, GPS, VHF, spöhållare, livflotte och mycket mer. Akterdäcket är rymligt och tryggt. Inne i hytten finns gott om utrymme för 3 perr+guide. Värmare finns installerad för att hålla sig torr och varm. Möjlighet till enklare matlagning och kaffekok finns i det inbyggda köket.

Någon form av flytplagg är obligatoriskt i Ingemars båt. Flytplagg finns i Ingemars båt att låna och ingår.

Resa till Porjus, där du möter upp Ingemar, är enklast att nå via bil. Porjus ligger 221 km från Kallax flygplats i Luleå och 56 km från Lappland Airport i Gällivare.

Besök hemsidan för mer information och för kontaktuppgifter till Ingmar Olsson.

http://fjallfiskenorrland.se/oringtrolling-i-stora-lulevattnet/