Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Gamla Stan fisk

Stockholms äldsta fiskaffär med anor från 1907. För oss är bara den finaste fisken god nog. Därför arbetar vi bara med ett fåtal noga, utvalda leverantörer. Fem dagar i veckan förser de oss med de allra finaste av råvaror. Färre antal mellanhänder gör att vi alltid kan bibehålla hög kvalité. Färre antal mellanhänder gör det även möjligt för oss att kunna erbjuda dig dagsfärsk fisk varje gång som du har vägarna förbi.

Att kunna erbjuda dig den fisk och de skaldjur som vi själva älskar att äta är den filosofi som genomsyrar hela vår verksamhet.  Fisk och skaldjur i sin ursprungliga form samt i förädlad tappning. Därför är det oss du ska besöka då du är sugen på nystekta sotare. Du ska även titta in då du letar efter det allra finaste exemplaret av piggvar.

För att upprätthålla högsta möjliga kvalitet använder vi följande leverantörer: Roslagsfisk, Nordsjöfisk, Göteborgs fiskauktion, Dagsmeja, Väddö Gårdsmejeri, Olivier Ostmognare, Wijnjas ost & vinkällare, Gamla Enskede Bryggeri.

På Gamla Stans Fisk & Catering vill vi undvika rödlistad fisk. Vi efterlever de kriterier som utgår från WWF:s fiskguide i en så hög utsträckning som möjligt.
Bakom Gamla Stans Fisk & Catering står Thomas Nilsson och Fredrik Montén. Thomas är uppväxt på västkusten. Drivit flertalet fisk- och skaldjursrestauranger i Göteborg.

Restauranger i urval; Restaurang 28+, Le Village, Le Chablis. Fredrik har tillbringat mycket tid i Roslagen och har lång erfarenhet som kock, krögare och av att driva cateringverksamhet. Utbildad vid Restauranghögskolan i Grythyttan. Restauranger i urval; Restaurang Toras, Innovativ Catering, Östergårds Mat, Fest & Möten.

På Gamla Stans Fisk & Catering hittar du färsk fisk, skaldjur, mollusker och blötdjur. Utbudet skiftar i takt med våra egna säsonger och merparten av fångsten kommer ursprungligen från svenska hav och sjöar.

Kom till vår butik på Mälartorget 21 i Stockholm eller besök vår hemsida http://www.gamlastansfisk.se