Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Changurro (Gratinerad Krabba)

4 port.

4 kokta krabbor
1 purjolök
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl matolja
25 g smör eller margarin
1
1/2 dl hönsbuljong (vatten + 1/2 hönsbuljongtärning)
1 msk tomatpuré
1 dl finhackad persilja
1 msk fransk senap
salt
1
1/2 tsk paprikapulver
2 msk sherry
2 msk cognac
1 tsk riven muskot

Bryt upp krabban så att ryggskalet blir helt. Ta ur krabbköttet och hacka det. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i fina ringar. Skala löken och hacka den fint. Fräs purjolök och lök med krossad vitlök i olja och smör. Tillsätt buljong, tomatpuré och krabbkött. Sjud upp och rör ner persilja. Smaksätt med senap, salt paprika, sherry, cognac och muskot. Blandningen ska smaka ganska starkt. Skölj krabbskalen väl och lägg rikligt med fyllning i skalen. Gratinera i ugn, 225°, ca 10 minuter. Servera med smör och rostat bröd.