4 port.
4 kokta krabbor
1 purjolök
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl matolja
25 g smör eller margarin
11/2 dl hönsbuljong (vatten + 1/2 hönsbuljongtärning)
1 msk tomatpuré
1 dl finhackad persilja
1 msk fransk senap
salt
11/2 tsk paprikapulver
2 msk sherry
2 msk cognac
1 tsk riven muskot
Bryt upp krabban så att ryggskalet blir helt. Ta ur krabbköttet och hacka det. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i fina ringar. Skala löken och hacka den fint. Fräs purjolök och lök med krossad vitlök i olja och smör. Tillsätt buljong, tomatpuré och krabbkött. Sjud upp och rör ner persilja. Smaksätt med senap, salt paprika, sherry, cognac och muskot. Blandningen ska smaka ganska starkt. Skölj krabbskalen väl och lägg rikligt med fyllning i skalen. Gratinera i ugn, 225°, ca 10 minuter. Servera med smör och rostat bröd.